En dag du inte får missa.

Det här har lite blivit min bebis, och jag är så oerhört glad för att alla inblandade är med på detta. Jag jobbar livet ur mig för detta, och utan styrelsen och alla medverkande skulle det aldrig gå! Tack alla fantastiska människor!!!
 

Den 25 maj är det Internationella Sköldkörteldagen, och vi i styrelsen i Sköldkörtelföreningen jobbar hårt för att få till den första Sköldkörteldagen för att uppmärksamma detta.
Den 24 maj smäller det och det ska bli så spännande. Vi har lyckats få till det så bra, så nu hoppas vi att allt klaffar. Min dröm är att detta ska bli en tradition som kommer hållas varje år, och växa sig större!
Nyfiken? Läs mer HÄR
 
Tack till alla våra föreläsare och tack för allt annat samarbete!
Tack Louise Edlund, underbart med dina kunskaper!
Tack för bra samarbete:
 
 
Det här kommer bli en dag att minnas! Och kom ihåg att uppmärksamma även den Internationella Sköldkörteldagen 25 maj. Jag bär en blå scarf då ;-)
 
Häng med, och stötta oss för
Bättre Vård - Större Kunskap - Friskare Liv För Sköldkörtelsjuka
Nadja - en fighter
 
 
 

Fördelar

Det finns så många fördelar med att bli sjuk..... Om man lär sig att acceptera efter att sorgen har lagt sig. Det är naturligt att man känner sorg när man inser att man faktiskt har en sjukdom som men största sannolikhet kommer följa med livet ut.
Men har man verktygen för hälsa och tillgången av att kunna tänka positivt och inte ta rollen som offer för sin sjukdom så finns det även en massa fördelar.
 
Jag har själv lärt mig så mycket mer om livet och hälsa. Dessutom har jag fått livslånga vänner.
 
Jag och Helle Sydendal som skrivit boken "Få livet tillbaka"
 
Vill du lära dig mer om Hypotyreos och hur du kan göra för att må bättre så är Helles bok mycket lättläst.
 
Att acceptera, att sörja färdigt och se positivt på framtiden är en del av min resa. Din med?
Kram
 

Träna skallen oxå. Min nya utmaning!

Signalsubstanserna acetylkolin, dopamin, noradrenalin, adrenalin, GABA och serotonin berättar mycket om vår personlighet.

 

Dessa signalsubstanser varierar i mängd och tillverkas eller förbrukas beroende på hur våra primära känslor används.

Vrede, Ilska (besvikelse, oro, bitterhet, skuld och skam)

Kärlek

Sorg

Välbehag 

Smärta

 

Dessa känslor har starkast koppling till våra signalsubstanser som vi faktiskt behöver "motionera" samtliga för att ha balans.

 

Vi många autoimmuna sjukdomar har vi obalanser i våra signalsubstanser, eller för lågt av vissa. Tex brist av dopamin vid Parkinson.

 

Vid långvarig brist av någon signalsubstans kan autoimmun utvecklas om vi även har det  genetiska arvet.

 

Jag tror att jag tryckt ner mitt noradrenalin då jag inte motionerat det genom att faktiskt visa vrede vid orättvis behandling, känslor av skuld och skam tidigt i livet och att det helt enkelt inte va tillåtet att visa vrede.....

 

Noradrenalin ger vakenhet och styrka och efter många år av förnekelse blir man trött. Så jag ska öva ännu mer att sätta gränser och tala om när jag är felaktigt behandlat, vilket jag jobbat på i många år. Men först nu jag verkligen jag är riktigt medveten om hur viktigt det är! 

 

Oro och stress dränerar förråden av serotonin. Serotoninbrist kännetecknar bland annat ökad smärta och även diagnosen Fibromyalgi, men även utveckling av autoimmuna sjukdomar.

 

Det finns studier som visar att 70% av de som växt upp under press och stress tex närstående med alkoholistproblem eller kanske "duktiga" flickor och pojkar där krav ställts på medvetet eller omedvetet på att prestera, dessa utvecklar autoimmun sjukdom....

 

När vi inte motionerar alla våra känslor som ser till att vi har balans i våra signalsubstanser så ökar risken för utvecklingen av sjukdom där vi har genetisk ärftlighet.....

 

Så sätt gränser, visa sorg, dansa dig lycklig, kramas och älska mer ❤️

 

Serotonin: ångestskydd. Med för lite ökar smärta och oro, samt sömnstörning.

Öka med ljus, bra kost och välbehag av det som får dig att må bra. Tex fika med en kompis.

 

Acetylkolin är kopplat till avspänning och välbehag. Med för lite har man svårt att slappna av helt.

 

Dopamin ger energi och handlingskraft. Ökar vid träning och förälskelse samt mättnad.

 

GABA är en aminosyra som har en lugnande inverkan. Så är du uppskruvad och har skenande tankar kan grönt te och/eller Theanin hjälpa. Även Glutamin höjer GABA.

 

Noradrenalin som ger vakenhet och styrka bildas bland annat från aminosyran tyrosin. Noradrenalin blir även dopamin och adrenalin.

 

Va rädd om dig och kom ihåg att motionera ditt inte känsloliv regelbundet ❤️

 

Tack Birgitta Brunes, läkare och MS diagnostiserad sedan många år. Din bok "Går signalen fram" är superintressant.

 

Jag träffade Birgitta i Januari i år, och jag kunde inte ens gissa att hon va sjuk.....

 
Visa fler inlägg