Illamående!!!

 
 
Jag har under de senaste månaderna dragits med ett illamående som håller i sig på förmiddagarna 👿
Nä, jag är inte gravid 😀
 
Ibland undrar jag om det är mitt låga kortisolvärde som orsakar det, eftersom det går över så där lagom till tidig eftermiddag då jag vet att mitt kortisol steg vid sista provtagning!
Men sen kan jag oxå tänka att eftersom jag just vet hur kortisolvärdet ser ut, så kan det nog påverka mina tankar.
Även om mina morgonsvullna ögon som rinner och har sig har blivit bättre, så kopplar jag det ändå lite till trötta binjurar....
 
men en det är liksom tröttsamt att försöka klura ut det, så jag väntar med det till jag ska till ny läkare i Seotember!
 
Men fy va jobbigt det är att gå å känna sig spyfärdig i 3-4 timmar nästan varje dag...
 
sen en kan det ju vara alla extra vitaminer och tillskott jag äter..... Så imorn blir det inga, så får vi se om illamåendet ger sig lite! 😳
 
Just nu jobbar jag hårt för att komma igång i min nya lokal där jag ska få igång min frisörverksamhet och Kostrådgivning!
Jag har kört på i ett hårt tempo, så idag när jag skulle va barnvakt till barnbarnet Alex 1 år, så kände jag hur trött kroppen va....
 
Jag är nog expert på att inte känna efter.... 😱😎
 
När fina lilla Slex somnade på eftermiddagen så passade jag på att vila lite ✌️.
 
I morgon ska jag till lokalen igen och jag är sååå nöjd och stolt. Dessutom har jag världens bästa man som hjälper mig med så mycket i lokalen. Samt en god vän som är alldeles gör snäll!!! Vad skulle man göra utan dessa fantastiska människor! ❤️❤️❤️❤️
 
 
Idag jag fick jag korrekturet på texten som beskriver min resa med hypo. Den texten ska finnas med i en bok skriven av en underbart härlig dansk tjej, som jag träffade tidigare i sommar! Den kommer i Svensk version, och det ska bli spännande å se hur den tas emot!
 
Och i augusti kommer reportaget om mig i Amelia..... Mycket nu!
Det ända tråkiga är att det handlar om en sjukdom som är så dåligt behandlad världen över.... 
Jag önskar såååå innerligt att vi med dessa besvär (vi är måååånga) ska få den vård vi behöver! Inte massa antidepp medicin och snack om psyket!
Nä läkare, nu är det dags att lyssna på patienter, patientföreningar och forskning från kunniga människor! Lyft blicken, kära doktorer och tro inte på allt läkemedelsbolagen tutat i er! 
 
LEVAXIN ÄR INTE UNIVERSALT
ALLA KROPPAR KONVERTERAR INTE T4 TILL T3.
BEHANDLA OSS INTE SOM EN GRUPP MÄNNISKOR, VI ÄR INDIVIDER OCH BEHÖVER INDIVIDUELL MEDICINERING!
 
Kram alla fina, och kolla vilken fin bild Helle tagit på mig!
 

Nya krafter

Tog en powerwalk på 7 km idag i Svergiesommarens 30 gradiga värme.
 
Men jag känner hur energin återkommer sakta i min kropp och idag är jag uppe i en dos av 90 mcg erfa, vilket motsvarar ca 60 mcg levaxin och 3/4 tablett lio. 
Till det tar jag 20 mcg lio.
 
mina morgonsvullna ögon är borta, men en viss rinnighet finns kvar.
Man får liksom gnugga sig ordentligt i ögonen på morgonen för att vakna till liv och se nåt överhuvudtaget 😜
 
Jag läser om så många andra som mår mycket sämre än mig, och jag är ändå tacksam nånstans att jag har lite faighting-vilja. Att kämpa för mig själv.
 
Jag har sökt mycket information, och vet idag vad jag kan göra för att hjälpa mig själv.
Jag har oxå förstått att många helt enkelt inte orkar själva.
Framförallt kan det bli dyrt med alla prover man behöver ta.
För mig slutade det med att jag utbildade mig till kostrådgivare...
 
slutade och slutade... Nja det är väl en början på nåt nytt! Och idag med mer anpassad medicin för mig som jag tål så känner jag hur gnistan kommer tillbaka.
Jag har liksom viljan igen att göra saker, energin att ta mig för saker! Jag har mig själv tillbaka! 😀
 
Under min svettiga powerwalk strömmade tankarna och idéerna i huvudet. Jag vill såååå få fart på SköldkörtelSvergie 😳
 
ALLA SKA HA RÄTT TILL ANPASSAD BEHANDLING!
Men det kräver en hel del kunskap till läkarna, men oxå en vilja hos oss att göra förändringar hos oss själva.
Vi kan inte bara förlita oss på en tablett eller vad doktorn säger.
Vi måste tänka, känna och agera själva!
 
På min promenad idag svullnade händerna upp. Och visst kan jag skylla på värmen eller åldern, men tyvärr är det nog den lille rackaren till sköldkörtel som bråkar med njurarna.....
Nu för tiden uppmärksammar jag symtomen, men skiter lite i dom.
Psyket är starkt, och jag har bestämt mig för att vara lycklig och stark!
 
jag tänker njuta av dom åren jag har kvar, vilket jag hoppas är supermånga och alltid lagom medicinerade med mediciner jag tål och inte behöver smuggla..... 😱
 
Vilken underbar sommar vi har, och jag sitter ute efter en glutenfri, lågkolhydrat middag.
Jag smuttar på ett glas rött och inser att jag har det jävligt bra här i livet, trots att min läkare kastat ut mig för att jag vägrar följa hennes idiotiska råd o recept! 
 
Soliga sommarkramar 
/Nadja 
 
 

Så less....

 
.... på att ta tempen, mäta blodtryck och puls!
Nu är jag på min resa från att vara helt utan medicin med värden uppåt väggarna på min stackars sköldkörtel, och nu 4 veckor senare kommit upp i 1 grain Erfa. Det går segt och långsamt att höja denna medicinering, och det krävs ständig koll på sina värden så att man inte går för fort fram!
 
Tänk om min läkare, som nu kastat ut mig, visste vilken koll jag har.... Men hennes envishet att bara medicinera med levaxin var jag tvungen att säga nej till!! Att må så dåligt att man vill ta sitt liv gör jag inte om, och JAG VET att det va levaxinet jag inte klarade av att hantera i min kropp. 
Och att åter igen få en läkare som bara tror på TSH, levaxin, antidepressiv medicin och betablockerare är ju helt vansinnigt.
Jag vägrar att gå igenom samma helvete igen, och jag tvingades leta reda på naturlig grissköldkörtel-medicin.
 
De senaste 4 veckorna har handlat om att dela erfa tabletter i 4 delar och sakta öka för varje vecka. Med lio har jag stöttat för att ens ta mig ur sängen och orka med dagen.
 
Att ha en normal kroppstemp har varit en utmaning, eftersom jag inte vet hur min kropp reagerar på erfa, och jag stöttat med snabbverkande t3 (lio).
Nån kväll har tempen varit uppe på 37,9 och har jag genast minskat lio....
 
idag uppmätte hag dock 35,2, trots att jag va ute i solen.... Men jag va så jäkla frussen och kritvita fingrar efter kallt bad. Jag tänkte att det är bäst jag dubbelkollar, och lite chockat såg jag vad termometern visade 😱
Snsbbt knaprade jag i mig lite stöttande lio , och värmen återkom ☀️
 
Men en det är så oerhört tröttsamt att va frussen, svettig, trött, hård i magen, lös i magen, och må allmänt konstigt..... Det tar tyvärr lite tid att komma upp i rätt dos med hormoner, och det går inte att bara ösa på!! Det är oerhört tålamodsprövande kan jag lova....
 
Jag gissar att jag måste upp till minst 2 grain erfa innan det börjar likna nåt, och det innebär att jag får i mig 76 mcg T4, och 18 mcg T3.
 
Än så länge har det gått helt okej att höja, och fick bakslag när jag försökte stressa lite.... Så jag har respekt för dessa piller!
 
Jag mår ändå rätt okej, men känner att jag vill slippa allt jobb och fokus kring mitt mående. Jag vill ha semester, en jävligt lång oxå från detta fokus!
Jag vill bara leva vanligt.
 
Hur vanligt det må va med att klockan ringer kl 05:00 varje morgon för första medicindosen, för att sedan höra larmklockan var 5,e timme för ny medicin. 
Man får väl tänka att det finns dom som har det värre..... Puss alla från ett sommarvackert Gotland. (En del stavfel har nog letar sig in, då jag sitter med mobilen och ser knappt nåt pga det underbara solskenet ☀️
 
Visa fler inlägg