Inför min kommande bok

Mycket snart kan vi skicka in all text till min kommande bok Sköldkörtelsjuk & Frisk- Ett Inre Kaos. Det känns så spännande.


Jag hoppas och önskar att jag med min berättelse samlad i en bok med ca 250 sidor inge hopp och glädje. Kanske kan den medverka till positiv förändring i vår vård! 

För att få boken levande har min vän Sofia Edholm målat fantastiska bilder som illustrerar många känslor. Bilder som är så talande och magiska 

Ha ha ha 😅😅😅 nä den där bilden är inte med i boken, men denna sjukdom kan orsaka många jobbiga  tillstånd även om grönt ansikte inte finns med i symptomlistan.

Ďäremot dessa fantastiska målningar är några av de känslosamma bilder du får möta i boken.


Alla dessa besök hos läkare som lämnade mig med en sorglig känsla av maktlöshet.
Alla tårar, all denna kamp för sin hälsa.

I boken får du läsa om denna kamp att komma till rätta med allt. Här nedan ett litet smakprov ur boken 🤗

"Där satt jag nu på trappan till min nya lokal som skulle renoveras. Min alldeles egna salong. 

Så njutningsfullt, avslappnande och till och med vackert det hade kunnat vara att sitta där. Nu var det dessvärre inte så det kändes. Jag minns faktiskt inte om solen sken eller om fåglarna kvittrade. Det var nog inte så viktigt och kunde faktiskt kvitta just då. 

Jag minns att jag satt där på trappan direkt efter att ha kommit från läkaren som jag upplevde innerst inne inte ville hjälpa mig.

Jag hade tagit nya blodprov. 

Hon skulle få igång mig igen hade hon sagt. Hon skulle göra detta genom en större dos Levaxin och en mindre dos Liothyronin, varav hon egentligen inte vill ge mig den sistnämnda. 

Hur kommer det sig att så få läkare tror på en medicin som uppenbarligen hjälpt så många sköldkörtelsjuka att komma på rätt spår? Hennes plan var egentligen att bara ge mig Levaxin men jag grät mig till att hon skulle skriva ut mer ”Lio” som vi sköldkörtelsjuka brukar förkorta namnet på medicinen.

Jag bad på båda mina tillgängliga och bara knän. För mig var det så uppenbart att jag behövde mitt Lio. Fler blodprov skulle tas men rebellen i mig vaknade när läkaren envisades med att Levaxin var lösningen till allt.
Jag gav liksom upp för en stund. 
Trots att jag är Nadja. Åtminstone gav jag upp tanken och hoppet om att komma till rätta med min hälsa med hjälp av vården. 
Jag bestämde mig för att ännu en gång ta tag i problemet själv"

Igår fick jag även besök av fotografen Håkan Elmquist för att få några fina bilder från hur jag ser ut i dagsläget 😁
Vi är verkligen i slutskedet av boken och min längtan är stor att ha boken i handen.

Jag hoppas att den finns tillgänglig senast i februari 🤗🌞

Varför??

Jag har klurat så länge på vad det är som gör att sköldkörtelvården inte utvecklas. Det här stått still sedan 1970 och man hävdar envist att syntetisk t4 och TSH är den bästa behandlingen och vården för oss alla. Man ska helt enkelt acceptera en hel del kvarvarande symptom för att andra alternativ inte är evidensbaserade.


Men vi som ändå lyckats erhålla annan behandling och mår bra, är inte vi evidens? Är inte intresset att forska vidare något? 

Varför vägras många den medicin jag får? Man säger att det inte är evidensbaserade.. .. Men att t4 medicinering skulle vara det!!!

Jag vill gärna se en aktuell studie som visar att alla blir bra med levaxin. Hur ser kunskapen ut hos våra endokrinologer som slussar ut alla till primärvården eftersom vi är "lättbehandlade"

Mina remisser till endokrinologerna har kommit tillbaka eftersom mina värden är bra, och då anser man att mitt problem är av annan typ.
Jag VET idag att det var min medicinering som felade, men ingen läkare vill ta i detta med tång. Ja, förutom den privata läkare jag har som verkligen förstår detta problem.

Många läkare vägras från högre ort att skriva ut annat än levaxin. Som nu i Uppsala där 40 patienter nu inte längre ska få sitt NDT, utan tvingas tillbaka på levaxin.
Va!!! Får dom göra så??

Jag är arg och skulle vilja ställa mig och skrika fula ord till de som bestämmer. Men vad hjälper det! Då skulle jag bara anses som hysterisk. Det är fakta och metodiskt arbete som gäller, men motståndet skrämmer mig.

Varför detta ointresse och envisa tjatet om att andra behandlingar saknar evidens? Vilka evidens har levaxin? 

Skulle säga att det saknas så oerhört mycket inom sköldkörtelvården, och det är för mig ofattbart att intresset är så lågt att finna fler verktyg så att alla kan erhålla individuell behandling.

Hittade denna intressanta beskrivning; 
Apropå riksdagsmotionen. 
Vetenskap är en mänsklig verksamhet och står i lika hög grad som religion och konst och mytbildning i tjänst hos verklighetsuttolkningen. I själva verket är det ju så att vetenskapen står som vår tids myt. En lång rad av utopier, principer, ideal, ideologier produceras av vetenskapen och anses representerade bara av vetenskapen - till exempel objektivitet, värderingsfrihet, exakt kunskap, intresselöshet, kunskapssökandets frihet från ekonomiska och politiska intressen etc. Medan i praktiken vetenskap varken är objektiv, intresselös eller helt utan värderingar. Inte heller är den fri från ekonomiska och politiska intressen. Ingetdera av "idealen" uppfylls av vetenskapen, likväl kopplas dessa "ideal" ständigt som egenskaper till vetenskapen. Med den stora makt som vetenskapen fått över den moderna världens tänkande så har alltså vetenskapen gjort myten om sig själv till vår tids myt.

 

Därför kan forskare utan att bry sig särskilt om argumentation nöja sig med termen "ovetenskapligt" för att avfärda vad som inte passar in i deras doktriner.

Lånat ur G. Madegårds forskning i annat sammanhang men som jag anser vara en allmängiltighet.

Hur länge till ska lögnen om att NDT är instabilt pågå? Mina blodvärden har varit stabila hela tiden med NDT, så vad baserar dom det på? Den medicinen som erbjöds för 100 år sen kanske....


Häng med i utvecklingen och servera oss evidens för att levaxin återställer hälsan hos alla med hypotyreos, Tack! 

Mitt liv är värt att leva frisk och välmående. Det är evidens nog att jag vet så otroligt många som mår absolut mycket bättre med kombinationsbehandling. Sluta vägra oss livet med argument som är så uttjatade. Gör nåt istället! 
Lyssna på oss med erfarenhet med nyfikenhet. Vi är inte så dumma faktiskt. Lägg bort prestigen en liten stund. Eller handlar allt om pengar 😣

Blir du inspirerad av min blogg?

Får du hopp om att det blir bättre?

Jag hoppas jag kan bidra med kunskap och erfarenhet, men även en känsla av att du inte är ensam om detta! 

Vill Du nominera min blogg till årets "Budskap/Inspiratör" hos Blogg.se 

Det vore ju skojigt om detta ämne kan lyftas upp i bloggens värld ❤

💪 Årets budskap/inspiratör 👊🏻

"En bloggare som skriver om sin kamp med svårigheter, psykisk ohälsa eller ja, vilket viktigt ämne som helst. Den där bloggaren som skriver de där fantastiska inläggen som får en att tänka till. Som alltid inspirerar med sitt mod. Just den personen ska nu få sitt erkännande."


Viktigt att lyfta detta ämne så att medvetenheten ökar! 

Tack och kram
Nadja 🤗

Visa fler inlägg