Kostrådgivarens experiment 😱

Otroligt spännande att lära sig så mycket hur kosten påverkar oss. Det är spännande att förstå sammanhang, försöka lösa problem och se när det faktiskt funkar!
Och jag är inte diplomerad ännu 😃
 
Nu på lördag ska jag skriva min tenta. Med skräckblandad förtjusning längtar jag dit.... Jag vet att jag fixar tentan, men är ändå lite nervös. Eftersom jag är så där onödigt högpresterande, och vill alltid vara typ bäst (fattar inte varför just nu.... Nåt jag behöver jobba på 😜) så har jag några nerver spända. Jag vill ju verkligen fixa denna tenta, och fredagen är vikt åt sista pluggandet!
 
Jag har redan klienter bokade, vilket är otroligt härligt och nåt jag längtar att få dra igång med! Under tiden är det mina närmsta som blir mina försökskaniner ☺️.
Min son,som är så där underbart aktiv har jag skurit ner gluten och mejeri på, samt godis och läsk. Till det har vi lagt till kosttillskott som omega 3, nattljusolja, magnesium, zink och c vitamin. Måste säga att han är otroligt medgörlig för att vara 9 år.
Det bästa av allt, är att vi alla märker skillnad!
Han mår bättre 👍💋
 
Min man är opererad i tarmen och led många år av tarmfickor i tjocktarmen, som sedan några år är avkapad 50 cm.
Där är upptaget av våra salter, så extra salt av Himalaya salt har jag beordrat.
Eftersom magen är lite bråkig när kosten är omlagd till lågkolhydratkost, så misstänker jag att han behöver lite mer fibrer. Vi har lagt till lite råggröt. Vi blötlägger rågen kvällen innan, för att sedan kokas till gröt på morgonen. Det såg rätt äckligt ut tycker jag, men kära Fredrik tyckte det va jättegott tillsammans med lite lingon.
Tom min dotter Rebecca ville ha en portion när hon smakat.... ☺️
 
Även köpt hem Markattas surdegsbröd gjort på råg. Nu ser vi hur makens mage reagerar!
 
Själv sänker jag min medicinering av sköldkörtelmedicin. Det är läskigt, och vid varje sänkning får jag symtom av hypotyreos de första dagarna. Sen liksom stabiliserar det sig.
Det mest tydliga är värk i handlederna, och fingerlederna. Men jag står ut, och har koll på morgontemp (som ligger mellan 36,8-37,3)
Jag kan ibland vara lite svullen om ögonen när jag vaknar, men ibland vet jag inte om det är åldern 😁 eller symtom....
 
Vi har påbörjat utredning av vår son på BUP. Vi har träffat så underbara människor där, och snart börjar alla tester för koncetrationtester. Både spännande och nyfiket.
 
Ha en fin dag!
Kostrådgivaren 😍
 

Halverad medicinering!

För ett år sedan åt jag 75 microgram levaxin som ändå är en ganska låg dosering av underfunktion av sköldkörteln. Jag har aldrig någonsin mått så dåligt med hjärtrusningar, svår ångest som ebbade ut i oförklarliga depressioner...
Jag fattade inte vad som hände med min kropp, och min läkare kunde inte förklara! Det jag faktiskt förstod var ju att medicinen jag åt protesterade min kropp emot något så ofantligt!! 😱
 
Jag har aldrig känt mig så utlämnad och övergiven. På nätterna skrek jag efter hjälp när hjärtat rusade så jag låg sömnlös.
 
Hjääälp, vad är det som händer??? Skulle jag dö??
Och läkaren gjorde inget för att hjälpa mer än att erbjuda antidepressiv medicin och psykolog.
Jag är idag glad att jag hade kraften att lyfta blicken och söka vidare och fann medicinen Liothyronin.
 
Det har absolut inte varit en lätt resa, utan jag har hela tiden fått luta mig emot kroppens signaler, och det var ju något nytt.
Jag har alltid bara kört på utan att känna efter vad min kropp sa till mig....
 
Inte konstigt att jag blev utbränd!
 
Jag har nu gått igenom att äta 75 mcg levaxin och sedan 50 mcg levaxin och 40 mcg lio.
I januari hade jag dragit ner så pass mycket på levaxinet att jag slutade helt med det eftersom mitt hjärta var så påverkat.
Jag åt endast lio från 6 januari som blev en dos på 80 mcg lio.
 
När jag påbörjade min utbildning till kostrådgivare i mars trillade min senaste pusselbit in, och jag förstod att jag måste jobba mycket hårdare på den mentala biten och min inre stress.
Jag är en personlighet som styrs av dopamin och jag har ett extra stort behov av att kickar i mitt liv.
Kickar och återhämtning samt en inre ro,
Jag har dagligen arbetat med detta och äter en kost sedan maj 13 som är den bästa tänkbara för mig.
 
På dessa 7 veckor har jag nu halverat min dos av lio..... Jag känner att hela mitt inre mår så mycket bättre och min medicin orsakar stress. Och det innebär att jag måste minska!
 
Är det verkligen så fantastiskt att min kropp repar sig?? Det vore så galet lyckligt ❤️
 
Mitt mål är att till sommaren ta nya prover på min sköldkörtel, och att ha minskat massor mer på min medicin!
Jag känner att hela min kropp mår så bra just nu, och jag är fylld av tacksamhet, glädje och förhoppning 😍
 
Håll tummarna alla för att det går vägen 😀
Gla påsk 🌹

Varför?

.... Är en fråga jag ställer mig!
Hur kommer det sig att jag drabbades av sköldkörtelproblematik!? Hur kommer det sig att så många kvinnor drabbas, och så få män?
Är vi sköldkörtelstörda en bunt "Duktiga flickor" med en gen för att utveckla denna problematik?
 
Ju mer jag funderar desto mer lutar det åt att det faktiskt är så!
Sköldkörtelproblematiken ökar i samma takt som diabetes och andra störningar, tror jag. Allt fler drabbas tidigare i livet av demenssjukdomar och funktionella störningar som hypotyreos, Hashimoto, ms, hypertyreos, diabetes mm
 
Om jag får spåna fritt tror jag faktiskt att vi lever i ett tempo som vi helt enkelt inte klarar av. Kroppen känner av och reagerar med så mycket stress. Vi blir utbrända och helt utslagna. ADHD-barnen mår dåligt av skolans ramar, allt fler barn får diagnosen autism. Cancerdiagnoser ökar!
Va fan är det som händer??
 
Vi jublar dock när forskarna hittar botemedel, och hittar lösningar på alla sjukdomar som uppstår. Nu har ju forskarna hittat nya medel för att bekämpa cancer. Och det är verkligen fantastiskt.
Vi går till doktorn när vi får symtom som trötthet och värk i kroppen.
När blodsockret inte kan kontrolleras.
När vi är låga och deppiga.
När vi inte kan sova.
Vi vill ha mediciner som fixar alla våra bekymmer!
 
När ska vi börja se vårt eget ansvar! När ska vi ställa frågan; Vad kan orsaken vara till varför jag mår så här? Vad kan jag själv göra?
 
Det finns de, precis som jag, som inte blev hjälpt av medicin och blev tvungen att utforska möjligheterna till bättre hälsa än hos doktorn.
Doktorn ser inte till orsaken, doktorn botar symtomen. 
 
Jag är superglad att det finns så många före mig som skrivit böcker i ämnet Sköldkörteln, annars skulle mitt detektivarbete varit mycket tyngre. Det är nog så jobbigt att klura på VAD som behövs göras. Och vi är alla individer, så det är omöjligt att följa ett facit, utan man måste prova sig fram.
 
Vad jag däremot är helt övertygad om är att Gluten är en stor orsak till många problem och kan vara en av grunderna till varför tex Hashimoto får möjlighet att utvecklas i de kroppar där den genetiska svagheten finns.
Gluten gör tarmen mer porös och osmälta proteiner går igenom tarmvöggen till blodet. Vid ADHD, och autism kan glutenproteinerna bli till morfinliknande ämnen och docka in i hjärnans receptorer och göra så att man får svårare med bl.a. kontakten med personen.
Med Hashimoto har kroppen bildat antikroppar mot främmande proteiner i blodet som sedan liknar sköldkörtelvävnad, och kroppen fortsätter attackera sköldkörteln så att den förstörs,
Likaså med psoriasis, MS, demens osv
 
När vi äter gluten, ger vi kroppen möjlighet att läcka ut osmälta främmande ämnen i blodet, och kroppen kommer att attackera dessa. Detta känns inte alltid. Jag hade inga som helst problem med min mage!
 
När man sen slutar med gluten kan magen få möjlighet att läka, och sluta släppa ut främmande bakterier, virus, partiklar i blodet.
Fortsätter vi däremot ökar risken enormt för fler funktionella störningar. 
 
Många med en störning som tex sköldkörteln, har även diabetes, Sjögrens, problem med blodtryck, samt andra obalanser.
 
Det finns självklart dom som aldrig utvecklar dessa sjukdomar, trots ett stort intag av gluten. Men vi vet ju inte vilka gener vi får med oss, och var vi har våra svagheter!
Det tar många år att utveckla dessa sjukdomar/ funktionella störningar!
 
Jag har iaf valt att utesluta gluten för hela min familj.
 
Idag äter jag ju LCHF av många anledningar. Jag har även valt bort komjölksprosukter, eftersom jag vet att dessa oxå kan bråka med kroppen.
 
Men sen va det det här med duktiga flickan......
Hon som alltid ska räcka till, hinna med och göra det med bravur.
Gärna göra karriär och lyckas.
 
Hur många ensamstående mammor har vi inte som kämpar med jobb och barn med ofta litet stöd runt om dom!
 
Vi jobbar mycket, och ska hinna allt. Vi ska va vältränade och smala. Vi ska hinna mindfulness och yoga och gärna springa några lopp.
Vi ska dricka vin med väninnor och umgås. Vi ska se till att våra föräldrar få träffa oss, vi ska se till att barnen kommer på sina intressen och hobbys. Vi ska...... Ja vi ska så mycket hela tiden!
 
Jag har insett att jag måste arbeta mycket hårt för att bli mer ego! Jag måste hitta tillbax till mig själv och en inre harmoni. Jag är helt övertygad om att min sköldkörtel måste få vila om den ska återhämta sig. Om jag inte tar hand om detta, så kommer binjuren braka.
 
Så det är inte bara maten som är viktig, utan vi måste börja ta hand om oss. Vi måste ta ett eget ansvar över vår hälsa, för att bli friska och leva ett långt liv.
Jag är ledsen, men våra läkare kan inte hjälpa oss här.
Vi kaN behöva deras hjälp med mediciner medan vi själva tar vårt ansvar för att äta bättre, och ta hand om den mentala biten!
 
Nä, måste rusa......
puss 😍
 
 
Visa fler inlägg