Min bokrelease 2018


2018 släppte jag min bok 
och inför bokreleasen skrev jag ett tal jag höll.

\n
"IGÅR SLÄCKTE JAG NATTLAMPAN KL 00:30, PÅ TOK FÖR SENT.
MEN KLIPPER MAN HÅR FRAM TILL KL 19 OCH SEDAN BEHÖVER SKJUTSA SON OCH TA HAND OM HUNDARNA SAMT STORHANDLA, MEN ÄVEN SIGNERA BÖCKER SOM SKA MED POSTEN DAGEN EFTER, SÅ VILL MINA TIMMAR INTE RÄCKA. 

IMORSE RINGDE KLOCKAN 06:45 OCH MED SÖMNDRUCKNA ÖGON SNUBBLAR JAG UR SÄNGEN. 

GLAD, ELLER FAKTISKT LYCKLIG ÖVER ATT FÅ MÅ SÅ BRA! 

UT MED HUNDAR, KAFFE PÅ, TJATA I SONEN FRUKOST OCH IVÄG MED HONOM TILL SKOLAN. FRUKOST, DUSHA, HÄNGA TVÄTTEN SOM JAG IDIOTISKT NOG SATT PÅ INNAN JAG TOG MIN MORGONPROMENAD MED HÅRBOLLARNA. 

PACKA BILEN MED ALLT NI HITTAR HÄR IDAG, OCH IVÄG TILL POSTEN FÖR ATT SKICKA IVÄG MINA BÖCKER I SAMMA VEVA SOM JAG DRAR ETT MESS TILL MIN FÖRSTA KUND ATT JAG BLIR LITE SEN. 

ANDAS, TÄNKER JAG! 

ATT FÅ KOMMA TILL MIN SALONG ÄR LUGNET, OCH TRYGGHETEN DÄR JAG STÄNDIGT MÖTER INTRESSANTA MÄNNISKOR SOM FYLLER MIG MED GLÄDJE. 
NU ANDAS JAG IGEN. 

LUNCH, OCH PROMMENAD FÖR MINA SMÅ INNAN SISTA KUNDEN, OCH FÄRD TILL DENNA LOKAL FÖR ATT SLÄPPA AV ALLA GREJER INNAN FÄRDEN GÅR HEMMÅT, DÄR JAG PIFFAR TILL MIG, SKRIVER DESSA RADER. 

40 MINUTER SENARE ÄR JAG PÅ VÄG HIT IGEN FÖR ATT FÖRBEREDA. 

JAG HAR TUSEN GREJER PÅ GÅNG OCH JAG KÄNNER HUR ORDET "EFFEKTIV" LYSER I MIN PANNA.MEN SÅ HÄR ÄR JAG, OCH HAR ALLTID VARIT. 

NÅGON KAN KALLA DET STRESS, JAG KALLAR DET MITT LIV, MITT DRIV, MIN MOTOR. 

MIN MOTOR BÖRJADE KRÅNGLA FÖR 17 ÅR SEDAN, OCH DET BLEV MOTORSTOPP 2010, OCH TYVÄRR FANN JAG INGEN MEKANIKER SOM KUNDE HJÄLPA MIG, UTAN JAG BLEV ALLT TRÖTTARE, 
LEDSNARE TILLS JAG TAPPADE BORT MIG SJÄLV. 

MITT MINNE PÅMINDE OM EN GULDFISKS, MIN KROPP VÄRKTE, JAG VAR ARG, LEDSEN, OCH TRÖTT. MIN VIKT VILLE INTE SLUTA ÖKA. 

MEN JAG HADE JU MIN MEDICIN, OCH JAG LÄT MIG INTE LURAS AV TIPSEN OM ATT JAG BEHÖVDE ANTIDEPP MEDICIN, SÖMNTABLETTER, BETABLOCKERARE OCH JAG VET INTE VAD. JAG GICK 
PLIKTTROGET TILL PSYKOLOG OCH STRESSMOTTAGNING, MEN MIN MOTOR VILLE INTE DRA IGÅNG. 

SLITEN, TRÖTT , LEDSEN OCH MAKTLÖS BLEV JAG TVUNGEN ATT LÄRA MIG ALLT OM MIN SJUKDOM – HYPOTYREOS. 

MED HJÄLP AV LIKASINNADE, BÖCKER, UTBILDNINGAR OCH GOOGLE FANN JAG MIN LÖSNING, MEN TYVÄRR SA MIN MEKANIKER ATT DET VAR INTE TAL OM ATT GE MIG NÅGOT ANNAT ÄN VÄLBEPRÖVAD BENSIN. KANSKE KUNDE JAG FÅ LITE SMÖRJOLJA, MEN ABSOLUT INGET OBEPRÖVAT SOM 95 OKTANIG BENSIN. DÅ KUNDE MIN MOTOR SKÄRA SIG… 

VERKSTÄDERNA BLEV MÅNGA TILLS JAG TRÄFFADE DEN MEST UNDERBARA SOM LYSSNADE PÅ HELA MIN HISTORIA, OCH GAV MIG DET JAG BEHÖVDE. 

MIN MOTOR ÄR IDAG IGÅNG I FULL FART, OCH JAG MÅSTE SE TILL ATT FYLLA PÅ OCH VÅRDA DEN FANTASTISKA MASKIN JAG ÄR. 

MED HJÄLP AV DEN KOSTKUNSKAP JAG HAR, OCH LIVSERFARENHETER KAN JAG NU PUTTRA VIDARE ETT TAG TILL, OCH JAG LÄMNAR ALDRIG DEN LÄKARE JAG HAR IDAG. 

I 3 ÅR HADE JAG ÄRAN ATT BYGGA UPP SKÖLDKÖRTELFÖRENINGEN OCH SAMTIDIGT FÅ NYA FANTASTISKA VÄNNER, MEN ÄVEN EN FÖRSTÅELSE FÖR HUR DET SER UT FÖR OSS MED HYPOTYREOS. OCH DET CHOCKADE MIG. 

JAG ÄR LÅNGT IFRÅN ENSAM ATT MÅ SOM JAG GJORDE UNDER 15 ÅR. 

ATT FÅ LIVET UNDANRYCKT, UTAN ATT NÅGON SER DET. 

MÅNGA HAR FRÅGAT OM JAG INTE SKA SKRIVA EN BOK, OCH HÄR ÄR VI NU. 

TACK TILL MATS SOM VARIT EN ENORM HJÄLP MED BOKEN. 

MED DENNA BOK VILL JAG SPRIDA VETSKAP OM HUR DET KAN VARA NÄR KUNSKAPEN OM SJUKDOMEN ÄR SÅ OJÄMN OCH BRISTANDE. VÅRDEN SÄGER ATT DEN ÄR LÄTTBEHANDLAD. JAG HÅLLER INTE MED. 

DET ÄR EN KOMPLEX SJUKDOM SOM KRÄVER MER KUNSKAP OCH FÖRSTÅELSE. 

JAG VILL ATT BOKEN SKA INGE HOPP OCH INSPIRATION, MEN ÄVEN EN IGENKÄNNINGSFAKTOR."

- Nadja Öström
Bild Kurera 


Visa fler inlägg