Nu har provsvaret landat...

 
...och jag var mycket nyfiken på hur mina värden såg ut efter ha varit helt utan kosttillskott i 2,5 vecka.
Till min förvåning visade det sig att jag hade riktigt fina värden och B12 var perfekt tillika min tidigare makrocytos där blodkropparna är större än normalt bland annat på grund av B12 eller folsyra brist.
Lever och njurar mår fint och kolesterolet var perfekt. Mina triglycerider, som man inte ska ha högt av då man riskerar hjärt- och kärl sjukdom tex, var under referens till och med. Vilket är bra!
 
Kolesterol är jätteviktigt ämne i kroppen som bland annat är grunden till våra könshormoner. Alla kroppens celler har väggar uppbyggda av kolesterol, så det är ett livsnödvändigt ämne som inte bör medicineras ner av statiner. Det är bättre att göra något åt orsaken. Det kan tex vara för hög andel snabba kolhydrater i kosten, men även obehandlad eller undermedicinerad hypotyreos kan ge höga blodfetter.
 
Det är viktigt att det sk "goda" kolesterolet HDL är tillräckligt högt aoch att det "onda" LDL är i rätt förhållande. Med hög mängd triglycerider så blir förskaffenheten på LDL mycket skadligt och klibbigt i blodbanorna.
Vill du läsa på mer om detta? Gör det här
 
Utan intag av några större mängder järn var även mitt ferritin-värde perfekt (95 mkrog/L), för att sköldkörtelhormonerna ska fungera optimalt.
Mitt zink har legat lågt och under referens, men har nu hämtat igen sig efter 3 månader av extra intag. Mitt D vitamin kändes bra (85 nmol/L) för att även här sporadiskt tagit lite extra nån gång då och då. Dock tar jag ju extra fiskolja.
 
Jag blev faktiskt förvånad över alla fina värden, och kommer nu endast ta en multivitamin, samt selen och algtabletter. Omega 3 är för mig en självklarhet eftersom den har så många bra egenskaper i kroppen för att minska inflammationer, ha blodkärlen elastiska mm.
 
Om nån vecka hoppas jag även få svaret på mina salivtester gällande kortisol och könshormoner.
 
Jag mår himlans bra, och är så glad att jag kämpade så för att få rätt medicin. För mig var det Nature Throid som gjorde en enorm skillnad. På vägen från hemskt mående på levaxin har jag lärt mig så mycket och mina kunskaper om hälsan är jag evigt tacksam för.
Numer njuter jag mer av livet, och jag har svårt att minnas hur tufft det var bara för 2 år sedan. Då ville jag ta mitt liv för jag mådde så eländigt och var desperat efter hjälp som jag aldrig fick av vården.
Idag arbetar jag ju aktivt för att fler ska få rätt hjälp. Som aktiv i Sköldkörtelföreningen så finns det mycket vi kan jobba på..... En vacker dag har vi en vård där kunskap och individuell behandling styr sköldkörtelvården!
 
Idag har jag fått njuta av den vackra naturen i min omgivning med vår fina vovve som sällskap. Skogen är balsam för själen
 
 
Visa fler inlägg