Att tappa hår...

... är bland annat ett symtom på underfunktion av sköldkörtelhormoner. Jag har själv lidit enormt av detta förra året då jag sänkte medicinen pga svullnader i ansiktet. Efter blodprovtagning när jag var nere på 1 grain NT (38 mcg T4 och 9 mcg T3) så visade det sig att jag var enormt underbehandlad och jag började sakta öka dosen igen.
Det går ju aldrig att ösa på för fort, då mår man fruktansvärt. Under tiden jag ökade dosen kom flera hypo-symtom tillbaka. Hjärtat hoppade ogenerat hit och dit, jag fick ebehagliga ångestkänslor och håret rasade som om jag var cancersjuk. Sååå vidrig känsla.
 
Vi åkte till Gran Canaria i samma veva, och det var supermysigt och själsligt mådde jag bra. Men håret fortsatte att rasa och i den heta solen lyckades jag även bränna hårbotten så pass att jag knappt kunde borsta håret. Vilken smärta i hårbotten!!
 
Det tog väl nästan ett halvt år innan hormonerna var något sånär i fas och håret började komma tillbaka. En enorm lättnad när det inte längre var fullt i händerna av hår i duschen.
 
När jag ätit för mycket binjurestöd som tex Arena Cortex (frystorkad binjurebark) så har jag fått samma symtom som när man är sönderstressad. Håret rasar och naglarna brakar. Rätt fashinerande att de är så kraftiga tillskott. Man ska verkligen ha respekt för hormoner.
 
 
Sköldkörteldagen blev en succé den 21 maj och vill du läsa mer om den kan du göra det här
Vi hade flera utställare med oss och bland annat Nordic Hair Clinic fanns med och erbjöd alla åhörare 50% rabatt på första behandlingen. De behandlar oönskat håravfall och hud. Det senaste är att hjäpa hårväxten och föryngra huden med kroppseget ämne.
 
Idag har jag inga problem med håret, men som frisör så blev jag mycket nyfiken på detta när det inte tillsätts konstgjorda ämnen, och att det faktiskt fungerar!!
Idag var jag hos dem och fick en behandling i ansiketet samt hårfästet....
 
Först blir jag insmord med bedövningssalva som sitter en timme innan jag blir tappad på lite blod, som centrifugeras så att man kan använda serumet där tillväxtfaktorerna finns.
En gullig tjej med vårdutbildning, som tagit mitt blod börjar nu att sticka mig i hårfästet.
Det svider varje litet stick och vissa stick gör asont och jag får fokusera på andningen och ett par fula ord!
 
Efter ett xxxxx antal stick är plågan över, njaee så farligt var det inte. Men skönt är det väl synd att säga att det var!
Jag får en skön och sval ansiktsmask medan hon sticker mig lite längre in i hårfästet. Jag kommer väl få värsta tjocka luggen nu... ha ha ha.
 
Jag är inte speciellt fåfäng, och det här känns inte riktigt som min stil. Men samtidigt känner jag hur den fåfänga kvinnan inom mig växer och jag funderar redan på att man borde nog göra en till behandling.... # behandlingar rekomnederas för att få resultat som riktigt syns.
 
Kollagenet ökar nu i huden och huden ska få mer lyser och stramas upp. Hårsäckarna få sig en omgång tillväxtfaktorer och kommer kicka igång de vilande hårsäckarna. Minst 15% ligger ständigt i vila, och får vi igång dem så lär luggen fyllas ut ordentligt.
 
Efter ca 2 timmar kliver jag ur kliniken med hud som ser ut som getingar kalasat på ansiktet.... Med en känsla av tandläkarbedövning i hela ansiktet, drar jag iväg med bilen till jobbet på salongen. Jag Trodde att jag skulle behöva förklara mig för alla kunder, då jag inte får sminka mig idag. Men de röda prickarna la sig förvånansvärt fort och jag ser riktigt fräsch ut!
 
Jag tror faktiskt jag ska göra detta en gång till!
Och om du har problem med håravfall, så kan jag varmt rekommendera denna klinik! Man blir inte ruinerad!
 
Kram alla!
 
Visa fler inlägg