Parasiter och Hashimoto

Sitter och pluggar basmedicin, 100 timmar och har kommit till avsnittet om immunförsvaret.
Kroppen har en hel del att presentera, och bara namnen på de olika vita blodcellerna gör mig vimsig.
Jag spetsar ögon och öron extra när det dyker upp ett avsnitt om parasiter, då jag själv just nu kör värsta detox-kuren för att bli av med sånt.
 
Och kolla här vad som finns att läsa!!!!
Vanligast förekommande från parasitinfektioner är buksmärta och måttlig eller svår diarré, men det är en mångfald av andra effekter som är förknippade med såväl kroniska som akuta infektioner.
- Anorexi
- Autoimmun sjukdom
- Kronisk trötthet
- Förstoppning
- Matallergi/överkänslighet
- Magsäcksinflammation
- Inflammatorisk tarmsjukdom
- IBS
- Förändrad tarmgenomsläpplighet
Parasiten påverkar tarmslemhinnan negativt.
 
Kan det vara en parasit som sabbat min hälsa???
Dock har jag inte haft några större bekymmer med magen, och jag kollade allt möjligt för några år sedan. Tex helicopaktor pylori mm
Jag hade ingen tanke på att en parasit tagit plats i min kropp, som jag nu fått reda på. Även om den visat sig vara ofarlig, så kan den förstås ändå producerat ämnen som är giftiga för kroppen och orsakat läckande tarm!
 
Läste även detta:
Personer med Hashimotos är mer benägna att utveckla hudåkomma känd som kronisk nässelfeber vilket manifesteras av omfattande, kliande och svullna hudutslag. 42 vetenskapliga studier har kopplat Hashimotos med kroniska nässelutslag!
• Personer med Hashimotos är också mer benägna att utveckla irriterad tarm/IBS. Detta tillstånd kan manifesteras som antingen diarré eller förstoppning, som och ofta dyker upp innan Hashimotos diagnos.
• En parasit som verkar vanlig hos dem med Hashimotos är blastocystis hominis, eller "Blasto". För att hitta parasiter gör man avföringstest/tarmtest.

Många konventionella läkare har betraktat denna parasit ofarlig organism (upp till 20% av "friska kontrollerade" kan ha Blasto utan några symptom), och kommer att säga att det inte finns något behov av att behandla det. Det finns dock flera studier inblandade i colon irritabile syndrom (IBS) och kronisk urtikaria (nässelutslag), två förhållanden som är mycket vanligt i samband med Hashimotos.

Blasto har visat sig orsaka dysbios och orsaka läckande tarm, som predisponerar oss till autoimmunitet! Mycket kontrovers är ur denna protozo. Vissa studier, nämligen från Thailand och Mexiko tyder på att detta är en ofarlig organism, vilket läkarna då finner att det finns ingen anledning att behandla. Samtidigt har studier från Europa, Australien och mitten av öst anslutit patogen till colon irritabile och kronisk urtikaria (nässelutslag), vilka båda är mycket vanliga manifestationer i de tidiga stadierna av Hashimotos!
 
Det är nog värt att kontrollera tarmens hälsa vid autoimmun sjukdom!
 
God hälsa!
Nadja
Visa fler inlägg