Galne ko-sjukan av gris??

Ni kanske känner till att många läkare hävdar en fara med att ta medicin som är gjort från djur, och då tex NDT som är sköldkörtelhormoner från grisen.


Och det finns en viss sanning i det även om det inte finns ett enda rapporterat fall där man skulle ha drabbats av ett livsfarligt virus pga av medicinering med NDT.

Grisen har nämligen virus som inte gör dem sjuka, men om vi skulle få kroppsdelar från grisen skulle vi kunna utveckla sjukdom just pga deras virus. Grisen är ju som man vet lik på många sätt människan och forskare undersöker om människan eventuellt skulle kunna få transplanterade organ från dem. Men problemet är ju dessa virus....

Det häftiga är nu att forskare hittat en metod för att oskadliggöra dessa virus, och möjligheten att transplantera organ från grisen ser en ljusning. Coolt va! 


Men hur är det nu för oss som mår så bra på hormonerna från grisen och knaprar NDT....

Självklart känner man en viss oro, även om ingen blivit drabbad.
Det som ändå lugnade mig var att få veta att just sköldkörteln är ett av de organ som i princip inte drabbas av virus, eller är väldigt ovanligt!

Däremot är binjure-extrakt mer i farozonen eftersom binjurar har större risk för att ha virus. Jag själv har tagit dessa extrakt men har fått mig en liten tankenöt.... 

Binjureextrakt kan vara mycket bra för dem som behöver, men kanske är livsstil och örter samt stötta med näring den säkrare vägen.

Protein är viktigt för binjurarnas funktion och det erhåller man bäst från kött, fisk, fågel, ägg eller skaldjur. Binjurarna behöver även salt för att fungera normalt och total saltrestriktion är inte bra. Har man flera symptom på både binjure- och sköldkörtelproblem måste man bearbeta dem samtidigt. 

Extra c vitamin, b vitaminer och magnesium kan vara vettigt att lägga till. Örter som stärker och stöttar är bland annat lakritsrot och ashwaganda.

Återhämtning och stresshantering är viktigt samt tillräckligt med sömn. En träning som är anpassad efter din nivå just nu.
Detta hjälper dina binjurar!


Inte nog att vi inte får rätt hjälp i vården, så ska vi utsättas för risker. Hmmm. Man kan ju bli lite smått irriterad! 


Men jag väljer att fortsätta med NDT och jobba vidare med vikten av återhämtning på alla plan. Att hålla en jämn blodsockernivå är även viktigt. Visste du att stress och oro i sig kan skapa högt blodsocker.... 

Ha en underbar dag ❤☉

Visa fler inlägg