Kära Sköldis-syster

....tack för din milda utskällning 😜. Jag fattar nu att jag gått alldeles för fort fram med min medicinering av naturliga hormoner! Jag har nu förstått innebörden av att hormonnivån sakta byggs upp, och mitt otåliga sinne höll på att gräva min egen grav!!!
 
Att ha min otåliga personlighet som får saker och ting gjorda i stor hast är många gånger en fördel! Jag vill ha snabba resultat och får verkligen saker att hända, vilket min man ibland suckar över 😳
Jag har just farit omkring här hemma som en virvelvind, och jag kan lova att vi har rensat järnet! 7 stora påsar med skräp som ska hivas, och jag undrar just varför man sparar på all skit!
 
Innan mitt röj var jag på en timmes prommis med min syrra och hennes busfrö till hund 😀
 
Det var ett fantastiskt vinterväder, och kinderna och hakan blev så där härligt kyliga, så både kaffe och frukost smakade gudomligt efteråt!
 
Men tillbaka till min utskällning och en enormt bra förklaring vad som händer med för hög medicinering.
Jag har ju försökt tyda kroppens signaler gällande medicinering, meeeeeen jag har inte väntat in ordentligt heller! 
Nu när jag fattar bättre, så VET jag ju faktiskt att det tar ca 6 veckor att se effekt av en höjning.
 
Vår gissning är nu att mina ögonlock bråkar mer nu då jag troligen har för mycket t3 i omlopp. Och hos mig har det inte märkts som hjärtklappning och andra symtom på hyper. Men vad hade hänt om jag fortsatt i ett par veckor till 😱. Vågar inte ens tänka på det!
 
Irene tydliggjorde mängden NT och lio jag äter och översatte det till levaxin.... Jag äter samma mängd som 400 mcg levaxin!!!!!!
Sakta sjönk det in, och jag inser hur blind jag varit..... Herre Gud!
 
Jag avslutade genast min nattdos lio, och minskade NT med 1/2 grain.
Själv tyckte jag att jag kunde minska mer.... Men nej nej, och en skarp tillsägelse att inte ha så bråttom! Hi hi, jag i ett nötskal! otålig som få, och har valt att lyssna på någon mer klok och med mer erfarenhet 😀
 
Nu äter jag alltså 3,5 grain NT och ska sänka 1-1,5 grsin till troligen!
 
Ögonen har lugnat ner sig, och jag har ätit betabred  några dagar nu, och äntligen ser jag ut som en människa och ögonlocken brinner inte längre.
Jag hoppas nu innerligt att minskat t3 löser detta jättejobbigt problem, för i övrigt mår jag ju bra. Och idag har varit dn toppendag, trots att jag kom isäng kl 02;00!
 
Julafton va en lugn och skön dag, men jag fick lida för en strl och dum nacke som orsakade huvudvärk. Jag försökte sminka över de illröda ögonlocken som lyckats skrynkla till sig efter resan av svullnad och klåda! 
Jag blev inte ett bombnedslag efter makeupen, och huden led en del..... 
Men som tur är är det ju barnens dag, och vad härligt det är att se dom så glada och förväntansfulla.
 
 
Hoppas ni alla haft en fin jul! 
Min resa med nu minskad medicinering ska bli minst lika intressant, och jag har nu äntligen förstått att det verkligen tar tid att jobba upp rätt mängd hormoner, och att jag ilat förbi min optimala dos utan att förstå att jag måste vänta in när kroppen ropar efter mer....
 
En läxa lärd, och kämpar med mitt tålamod nu! 
God jul kära vänner! 
Visa fler inlägg