Hur blev det med mina ögon?

Ni som följt mig här vet ju hur jag såg ut för ca 7 månader sen, när mina ögon fullkomligt protesterade efter ca 6 månaders små varningar.
 
Att vakna med detta utseende en oktobermorgon 2014 var ingen nice upplevelse. Dessutom gjorde det jätteont. Akuten besöktes och jag bad om kortisontabletter som jag åtfrån och till i 2 månader medan jag väntade på min remiss..... Läkaren trodde allergi, men jag var skeptisk. Mot vad?
Sen började strulet med min remiss som aldrig kom till rätt ställe förrän härom dagen då jag äntligen kom till en Ögonläkare!!!
 
Till min lättnad hittade de faktiskt något. Jag har en inflammation i ögonlocken, och det är lite stopp i körtlarnas flöde. Detta kan skapa svullnad och rodnad. Jag hade även fått ett litet sår i ögat som nu behandlas med antibiotika och kortison. Inflammationen kan tyvärr vara långdragen och kräver baddning och rengöring samt massage dagligen.... suck vilket pyssel. Ögonen blir torra av detta så jag använder tårersättning lite då och då.
Redan efter bara några dagar känns det faktiskt bättre i ögonen, och jag är liksom lite lättad när jag vet vad det är, även om man kan bli lite dragandes med det.
Orsaken till detta vet man tydligen inte.... Men med en vild gissning finns det säkert ett samband med obalanser i kroppen som skapas av stress och sjukdom. När jag såg ut som ovan hade jag varit med om stort stresspåslag....
Vill du läsa mer om Ögonlocksinflammation (Blefarit) kan du göra det HÄR
 
Vill du se hur jag ser ut idag på ögonen?
 
Nu känns det så mycket bättre. Skönt.
Dock fortsätter min allergiutredning!! Eftersom VC läkaren skickade mig lite felaktigt till yrkesmedicin, så passar vi på att kolla varför jag hela tiden har eksem i vänster hand....
Jag hade det för 15 år sedan i båda händerna (då var jag utbränd..... återigen stress), och vid den allergikollen så visade det sig att jag inte led av allergi.
 
När jag var utbränd då för 15 år sedan tror jag faktiskt att det var startskottet för min läckande tarm och utvecklingen av min taskiga gen som gav mig autoimmun tyreodeasjukdom. :-(
 
Ju mer jag blir inställd på rätt nivåer av nature thyroid, ju mer min stress kan hanteras, ju bättre jag äter desto bättre blir mina eksem Jag märker direkt om jag slarvar. Så just nu mår min vänster hand riktigt bra, så jag misstänker att stressen som kroppen då kan uppleva löser ut mina svaga sidor och i detta fall den handen som är mest är i vatten. Alltså slitageet orkar kroppen inte läka när jag i övrigt stressar kroppen med osunt tänk och andra dumheter.
För 15 år sen kom man fram till att eksemen var slitage, vilket jag gissar även nu.
 
Blodprov är tagna för allergi mot pollen, djur och mat och visar ingenting i alla fall :-)
 
Jag är övertygad om att jag är på rätt väg, även om det är lite guppigt ibland.
 
Kram kram
Visa fler inlägg