Är organmat giftigt?

Jag hör många som säger att de inte vill äta lever för att det är ett avgiftningsorgan, och att man då skulle få i sig alla gifter.

Men tänk på ordet avgiftningsorgan.... Tanken är att detta är kroppens station som fångar upp de gifter som kroppen samlat i tex fettvävnad. Levern packar in gifterna och skickar sedan ut dessa gifter i tarmen så att de säkert kan tas sig ut ur kroppen.

Alltså, om vi har alla nödvändiga näringsämnen, så kan levern rena kroppen inte spara på gifterna. Om vi saknar alla nödvändiga näringsämnen blir vi mer förgiftade istället, och gifter kan tyvärr återupptas om de inte förs ut ur kroppen säkert.

Så om vi äter lever från friska djur som fått äta den mat som skapar balans, tex gräsbetesdjur, så har inte gifter stannat i levern.

Istället får vi i oss fantastisk näring i korrekt balans. Tex A vitamin, D vitamin, järn och koppar i naturlig form som våra kroppar kan använda. Dessa näringsämnen är mycket viktiga för sköldkörtelhälsa, binjurehälsa och att järn i vår kropp kan hanteras rätt.

D vitamin och järn = kompisar
A vitamin och koppar = kompisar 

Utan a vitamin och koppar funkar inte järn korrekt i vår kropp. Lyssna på ett mycket intressant podavsnitt hos Anna Sparre just om vikten av järn och koppar

Förr gav vi muskelkött till våra hundar och åt allt annat på djuret. Idag äter vi bara muskelkött....
Vi behöver näring från vår kost, eftersom detta är det bästa för kroppen att hantera.
Benbuljong och organmat från friska djur är viktigt, inte farligt.