En jäkla massa tillskott.

Under min resa för god sköldkörtelhälsa har jag testat såå många tillskott, men egentligen inte känt någon skillnad. Största skillnaden har varit att få rätt medicinering som idag och sedan 2015 bestått av 3.5-4 grain Nature Throid, vilket är sköldkörtelhormoner från gris som jag får på licens.

När jag väl efter ca 1.5 år hittade min dos landade hela kroppen i ett sådant underbart lugn och jag kände mig frisk igen, efter kaosartade år på levaxin och en period på liothyronin.

Jag tar ännu tillskott men mängden har minskat enormt.
B12, tillsammans med b vitamin komplex kommer jag troligen behöva resten av livet. Jag förstod inte tidigare varför mitt B12 sjönk och jag fick stora röda blodkroppar, som kallas makrocytos.

Jag slapp symtom på B12 brist, då jag tidigt läste mig till att just denna brist kan ge makrocytos med högt MCV värde i blodet. Läkaren ville hela tiden skylla på mitt alkoholintag och trodde väl jag var alkis....

Så snart jag startade med B 12 samt alla andra b vitaminer stabiliserande sig mina värden. När en erkänd endokrinolog läst min bok och berättade att jag har perniös anemi (autoimmun) då det är vanligt vid makrocytos ville jag bara skratta.

Varför har ingen annan läkare fattat det?? Inte ens hematologen som ska vara specialist kunde peka på det. Men så är det väl om man upptäcker det "för tidigt" innan man mår riktigt dåligt.

Så tack min bok och läkaren som läste den. Nu har jag en diagnos 😂

B12 brist kan även leda till hypotyreos. Så här har vi ett ägg till hönan, ja varför jag drabbats av hypotyreos.
Min farfar dog när min pappa var liten i just anemi.....

Men förutom de viktiga b vitaminerna så här jag valt en multivitamin/mineral från Thorne för att få i mig näringsämnen i balans. Jag lägger till extra c vitamin och magnesium samt omega 3.

Jag försöker vara så varierad i kosten att jag får i min fibrer och näring från så många grönsaker och frukter som möjligt. Naturliga fetter samt proteiner från djurriket. Mitt salt är från havet och är rent och svindyrt. Där hittar vi massor av viktiga mineraler. 

Men jag kan lova dig att jag testat både 5 htp, GABA, dhea, örter, binjureextrakt och en massa andra tillskott. 

Grisens sköldkörtel hade svaret för mig och nu vill jag bara bevara och hålla min hälsa ❤