Vilken skillnad!

Ibland kan det vara svårt att acceptera att man faktiskt inte är frisk, och att man har en livslång sjukdom.....
Även om det skulle vara så att jag skulle bli medicinfri, så har genen för svag sköldkörtel brakat och kommer alltid vara min svaga länk.
 
Sakta har det sjunkit in, och det väcker sorg hos mig.
Men.....
Nu kommer vinsten av allt arbete jag lagt ner. Alla tårar och alla helvetesnätter jag varit igenom. All smärta, alla orostimmar. 
 
Äntligen börjar allt landa, och jag tackar mig själv för min envishet!
Så nöjd över att utan problem njuta av glutenfri kost!
Jag förvånas över min styrka att jag fimpade för gott för 5,5 år sedan.
Visst är det en bit kvar, men jag mår få bra.
 
Att få hitta en vettig läkare efter att ha blivit då kränkt va underbart. En läkare som förstod direkt! Ska det va så svårt att få rätt hjälp??? Äntligen fick jag naturliga hormoner och min kropp fullkomligt jublade i antistress.
 
Levaxinet stressade min kropp så otroligt mycket och orsakade onödigt lidande.
 
Nu äter jag 0,5 mg betapred (kortison) för mina svullna ögon. Det börjar ge sig, och jag kan avsluta kuren jag tagit några dagar.
jag måste verkligen tänka på stressen.... Jag tror starkt på att stressen gör mig svullen....
 
Kolla skillnaden!
(mittenbilden är som jag  brukar se ut.... Med ökad dos ndt och lite kortison har tom hänget blivit bättre! /den nedre bilden som togs igår)
 
Översta bilden är dagen efter hård stress
Mitten; som jag sett ut de senaste åren
Nedre; optimalt mående! Optimalt inställd på medicin, mående och hälsa ❤️
 
#1 - - Lis-Marie:

Hej! Först av allt, tack för din fina blogg där du sätter ord på många tankar för min del och säkert många andras också. Jag tycker sköldkörtelföreningen har har fått ett stort lyft med det arbete och engagemang som du och styrelsen lägger ner! Jag har läst i din blogg att vi har gått hos samma läkare, dr Barbro, men vad jag förstår så går du inte kvar där längre utan har hittat någon som du är nöjd med? Jag känner mig vilsen och önskar hitta någon som är beredd att lyssna och ha ett öppet sinnelag. Om du vill dela med dig om vem du går hos så blir jag glad, men respekterar förstås om du inte vill. Tack för dina inlägg, de är guld värda! Hälsningar lis-Marie

#2 - - Frida:

Hej Nadja,

Idag var jag hos frissan och av en händelse så såg jag din artikel i novembernumret av Amelia. Jag blev mycket berörd av artikel och känner så igen mig i din beskrivning av ditt mående innan du fick din diagnos. Själv står jag just nu i skedet att få träffa en specialistläkare. Detta efter att det under sensommaren konstaterats att jag har rubbningar (onormala värden) i sköldkörteln. Jag har tid för ett första besök hos specialistläkare nästa vecka. Har du t.ex. några konkreta tips som jag ska tänka på inför besöket? Skulle vara jättetacksam för kontakt med dig och diskutera dina erfarenheter.

Med vänlig hälsning
Frida