Jag vägras vård som håller mig frisk och inkomstbringande invånare!

Nu vill det bara erbjuda medicinen som jag så många gånger förklarat gör mig så sjuk att jag hellre tar mitt liv!
 
 

Jag gav vården en chans..... Och jag blir tyvärr inte förvånad 😔

Detta är dagens tragiska sanning för någon som fått diagnosen hypotyreos och inte fungerar på standardbehandlingen.

Jag fick slåss för min hälsa och när jag var som sämst på medicinen som bara gjorde mig sjukare, så kändes enda lösningen att ta sitt liv.

Desperat efter hjälp fick jag göra så många förändringar och träffa otaliga läkare till jag till sist träffade en privat som lyssnade och såg till att jag fick den medicin som gjorde mig välmående igen och idag arbetar jag mer än 100%

Nu efter 2 år på en medicin som kräver licensansökan hos Läkemedelsverket, tänkte jag att jag ger vårdcentralen en chans som slutade med att remiss skickades till specialist, och jag tänkte att det är väl rätt å riktigt att en specialist på min sjukdom ska ha koll på mig när standardbehandlingen inte fungerar.

Jag är välinställd på den dosen jag har. Jag är symtomfri och inga tecken på felmedicinering.

Men jag nekas den vården som gör mig frisk och erbjuds vård som gör mig sjuk och beroende av ytterligare läkemedel för att ens kunna sova, inte ha ett hjärta som rusar mm

Mina skattepengar täcker inte ens en specialist. Bristande studier som argument börjar jag tröttna på... Detta preparat är ändå väl beprövat, så att tom Hillary Clinton har liknande preparat.

Nä, jag hänvisas till privat vård och det gör mig genuint ledsen att så många av oss kvinnor har det så här.

Jag har ändå "tur" som är en av dem som tas emot privat, eftersom dessa platser även är strängt begränsade pga av att så otroligt många inte får rätt hjälp. Jag har "tur" som har en man som säger att det spelar ingen roll vad det kostar.... Du måste ju få må bra.

Men det jag riktigt avskyr, det är oviljan att ge oss individuell vård. Man stoppar huvudet i sanden och menar att ENDAST EN MEDICIN ska hjälpa en halv miljon människor i Sverige.

Hur vore det med lite fler studier (finns iofs) och lite tryck från politiker. Sjukantalen ökar fort, och med Levaxin blir även jag en av de sjukskrivna 😔 Är det så det ska va?? Hur många alternativ har inte en diabetiker.... Och där plöjs det ner pengar i forskning

Ledsen, arg, besviken och irriterad. Kan man göra skatteavdrag för att man inte vill anlita vården i detta ärende längre?

Hur kan denna misshandel av sköldkörtelsjuka få fortsätta?
Mitt tålamod börjar ta slut!! Jag söker dialoger för att underlätta för vården och förbättra ekonomin för samhället i mitt arbete som ordförande i Sköldkörtelföreningen
Men jag upplever mest att alla stoppar huvudet i sanden och hoppas på att det besvärliga ska försvinna.
Kom igen nu, bli medlem i föreningen så att vi kan visa att vi är så många som är besvikna och vill ha förändring nu!!!!

BLI MEDLEM HÄR FÖR 200 KR/ÅR (nu tom dec 2017)

Kram på er!

 
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

😔

#2 - - Lin:

Knappast förvånande...men ledsamt att höra ändå :,(

#3 - - Anonym:

Blir så imponerad av att du "går före" och banar väg för oss. Varför är det sådant motstånd mot vår patientgrupp inom vården? Du har rätt i att vi måste hjälpas åt!! Men med vilken väg kan vi nå framgång inom kort?

Svar: 1. Så många som möjligt blir medlem i föreningen
2. Läs på och tjata på läkare om rätt vård
Sen tror jag vi inte kan åstadkomma något så fort. Vi måste nöta ut och uppvakta media massor.

Föreningen. Jobbar för att skaffa fram bevis för allt det vi patienter upplever!
Nadja

#4 - - Henrik Mundt:

Hej Nadja
å tack för Du delar med dig av alla dina tankar i en värld av ovilja!
Vi är ganaka många som är ute i motvind vilket Du mycket väl vet men som ger foga tröst.
För ett tag sedan hörte jag ett uttalande från en av dessa såkallade läkare på det som benämnas Vårdcentral. Citat: Vi behandlar enbart symptom och inget annat. Slut citat!

Om det uttalande ska stå som viljan att hjälpa dom som har problem med hälsan har vi som betalar skatt ett problem. Och inte enbart ett.
Jag har ytterligare observerat att såkallade vårdcentraler bara kan behandla en sak i sänder. Om det är tecken på et idiotisk system eller det är så illa att det är kompetensen på personalen som härmed beskrives – ja det står inte skrivet.
Men i sig har Du redan beskrivet brisen i ett system som inte är gjort för oss kunder!
Vad Du önskar är ett system med individuell behandling vilket både är rätt och rimligt. Vi är ju inte på ICA och handlar ( I dag har vi extrapris på galloperation! 14000 kr kom och köp!)
Men jag är övertygat om att “sjuka vården” inte förstått eller ens tillåtes förstå att vi alla är individer med olika behov av den simple anledning att vården styrs av politikerna med tunnelseende och kassatänkande. Detta synas också i bl a skolsystemet. Även här saknas viljan till överblick.
Tyvärr återkommer problematiken än här än där med förödande konsekvenser.

I frågan om skölkörtelproblem är det för mig gåta att man efter 50 år kör samma behandlings alternativ med Levaxin som enaste behandlingsform (nästan). Knappt ens ett tillskott av T3 tillåts.
För mig framstår det som forskningens totala ovilja eller oförmåga att ta sig utöver “potträningsstadiet”, när man samtidigt vet om att under perioden fram till levaxinet kunde behandla NDT preparat och detta med goda resultat.
Ska detta ses som läkarkårens ovilja att visa sina kunder respekt och omsorg. Eller är det rädsla att behöva lära nytt.

Här om dagen kom jag att tänka på THX- doktorn Elis Sandberg och allt han fick utstå.
Är det samma motvilja – dock med motsatta förtecken som sköldkörtelsjuka får stå ut med? Och i så fall varför?

Jag är synnerligen imponerat och även glad att du orkar ta dig an en ordf post med allt vad det innebär utöver att kämpa med dine egna bekymmer och hoppas begripligtvis att du lyckas i din kamp mot dumhet och ignorans.

En stor kram i retur från Skåne// Henrik
PS jag är redan medlem – eller har i alla fall betalat för ett tag sedan. DS

#5 - - Anonym:

Slem i halsen vid huvudvärk