Binjuren

 

De av oss med Hashimotos skyller ofta på vår sköldkörtel för många tecken och symtom som vi upplever.
Håravfall? Sköldkörtel! Viktökning? Sköldkörtel! Trötthet? Det måste vara sköldkörteln!

Behandling av hypotyreos utan behandling av binjurarna är en av de största skälen människor fortsätter att känna sig utmattad trots behandling med sköldkörtelhormon. Patienterna kan till en början rapportera att de känner sig mer energisk efter start av sköldkörtelmedicinering. Efter en tid kan det istället vända och man känner sig värre och värre tills man är tillbaka på ruta ett!

De kommer att gå tillbaka till sin läkare för att kontrollera blodprover och kommer att höra att allt är normalt.

Patienten börjar känna sig galen ... men det är då ett annat skikt av det som är trasigt i Hashimotos blir avslöjad.

Många symptom på hypotyreos faktiskt överlappas med symptom på trötta binjurar, tyvärr kollar inte läkare rutinmässigt binjurefunktionen hos dem med Hashimotos.

Symtom på dålig binjurefunktion kan inkludera följande: känsla överväldigade, trötthetskänsla trots tillräcklig sömn, svårt att komma upp på morgonen de flesta dagar, sug efter salt mat, ökade insatser krävs för vardagliga aktiviteter, lågt blodtryck, svimningskänsla när man reser sig upp snabbt, mental dimma, omväxlande diarré / förstoppning, lågt blodsocker, minskad sexlust, minskad förmåga att hantera stress, långsam läkning, mild depression, mindre glädje i livet, känsla värre efter hoppa över måltider, ökade PMS, dålig koncentration, minskad förmåga att fatta beslut, dåligt minne ... Är något av detta bekant?

Stress är inte din vän!

Stress orsakar att våra binjurar pumpar ut extra hormoner, och skiftar vår kropp från ett avkopplande, helande tillstånd till en kamp eller flykt tillstånd. Kroppens energi skiftas från att göra "onödiga" saker som växer vackert hår, metaboliserar, göra hormoner, smälta och reparera sig själv, och i stället, alla kroppens resurser reserveras för att göra kortisol och adrenalin som pumpas genom våra ådror så att vi kan fortsätta.

Denna mekanism kommer i riktigt praktiskt när du jagad av en björn, inte så mycket när mekanismen blir utlöses av trafik eller högljudda tv-program.

Till slut, gör vi slut på näringsämnen som behövs för korrekt binjurefunktion och vi får till ett tillstånd av binjureutmattning. Det är när vår kropp inte längre kan läka sig själv och vi känner oss dränerade.

Det finns fyra typer av stress som aktiverar vår kamp eller flykt svar; mental / emotionell stress, sömnstörningar, metabolisk / glycemic dysreglering och kronisk inflammation.

Återställning från binjure-trötthet;
•Påfyllning näringsämnen och användning av adaptogener.

•Stabiliserande blodsockret genom diet är också viktigt.

•Återhämtning och sömn samt "anti-stress"

Adrenal saliv testning kan också göras för att avgöra vilket stadium av binjureutmattning personen är i, och kosttillskott kan användas i enlighet därmed. Jag har ett helt kapitel ägnas åt binjurarna i Izabellas bok- The Rooth Cause.